Självmordsbenägen efter elchocksbehandlingar


”Som svar på tidigare inlägg. ”Skall vi inte ta upp lobotomin igen” Jag tror det existerar fortfarande men i en annan form med laser i ögonvrårna. På på hjärnkirgisk klinik. Rätta mig om jag missförstått det men tror ej det.

Är det konstigt att vi har så många våldsverkare ute på gatorna ? Är det inte så att samvetet blir ett minne blott hos dessa patienter. Och vanföreställningar träder in. Är det inte tragiskt. Att ge människor denna brutala behandling. Jag tycker det är ett riktigt brott. Mot mänskligheten. Men tyvärr är det så och jag har under mitt liv sett många makabra exempel. Tyvärr.

När jag var 2 år togs min mor in för psykiatrisk vård pga av ngt idag som lika gärna skulle kunnat vara depression pga av amalgamförgiftning eller dyl. Efteråt fick vi reda på genom hennes journaler att hon fått 29 elchocker. Inledningsvis under tvång senare lommade hon bra viljelöst med. Dessutom en otrolig medicinering.

Hon var självmordsbenägen i ca 15 år efter detta och försökte vid ett flertal tillfällen ta död på sina barn. Och sig själv. Idag ca 50 år senare hävdar hon att det var inget fel på henne från början men att hon fick panikångest av behandlingen och bara ville dö efteråt.

Jag har haft en vän arbetande som läkare på flykting förläggning med ansvaret för ca 15000 flyktingar. Många är ångest fyllda av det de kommer ifrån när de kommer dit. Utav princip vill han ej att de hamnar inom psykiatrin. Så han försöker att lösa det på olika sätt ändå. Typ ger dem sömnpiller antibiotika och läker rent medicinska skador.

En man med afrikanskt ursprung kom som flykting med fru o barn. Han hade suttit i fängelse i sitt land och blivit torterad bl a med el. Han skickades till akut psykiatrin pga av sina själsliga våndor. Haan fick en mängd elchocker och skulle skickas tillbaka till förläggningen. Min vän ville inte ta emot honom tillbaka med tanke på hans fru o barns bästa. Men de skickade honom i alla fall. Nästa morgon var alla barn och fru mördade med kniv av mannen.

Det finns en mängd sådana stories inom flyktingvården. Först blir de torterade med el där de kommer ifrån sedan skall de bli tvångs botade med el när de kommer hit. Och värsta av allt de har inget skydd de är medvetna om överhuvud taget.

Hemskt och ett stort brott mot mänskligheten. Med hänseende till vad elchocker gör med en person.”